Kort fortalt om fasadeskifer

Fasadeskifer er et produkt som består av naturskifer i definerte formater og et monteringssytem. Et ventilert system som beskytter bygningskroppen og har en varme- og støyisolerende effekt. Her er noen egenskaper med Stoneart fasadeskifer:

Skifer er et materiale med stor bruddstyrke. Det gir en lav vekt. Gjerne fra 20 til 40 kg/kvm – avhengig av skifertypen. Skifer leveres i tykkelse fra 5 til 15 mm. Et annet steinmateriale, granitt, har ikke samme bruddstyrke som skifer, og har gjerne en tykkelse på 30 mm eller mer – med dertil større tyngde. Fasadeskifer monteres på lette aluminiumsprofiler produsert av Norsk Hydro. Krokene er i høykvalitets rustfritt stål produsert i Sverige.

Systemet, med aluminiumslekter, kroker og skifer, tar lite plass. Totalt bygger det mellom 40 og 50 mm. Det monteres utenpå bygningskroppen – direkte eller på vertikale lekter. Ved rehabilitering er det mulig å legge isolasjon under skiferen. Flere leverandører av isolasjon har egne systemer for dette. Lektene er perforert og gir god luftgjennomstrømming. Det gir fasadeskiferen en isolerende effekt både i den varme og kalde årstiden og vil dempe lyden i støyutsatte områder.

Stoneart fasadeskifer er enkelt og raskt å montere. Det krever ingen spesialkompetanse eller verktøy. Det er heller ingen tunge løft da lektene og den enkelte skiferhelle har en lav vekt.

Skifer har lang levetid. Skifer på taket vet vi kan holde over 150 år. På fasaden trolig enda lenger. Vanntett, frostsikker og brannsikker. Den krever lite eller ikke noe vedlikehold. Den dagen du skal bygge om eller gjøre forandringer, kan skiferen gjenbrukes.

Skifer er et naturmateriale der hver helle er unik. Tidløs og vakker. Ulike formater og skifertyper gir stor arkitektonisk frihet. Med egenskaper som verner om byggets verdier og gir det et særpreg.

Skifer er et miljøvennlig bygningsmateriale. Hentet ut av naturen og skånsomt bearbeidet uten bruk av kjemikalier og tilsetninger. I Norge er vi privilegert og har tilgang til noe av verdens beste skifer. Et kortreist alternativ.

Fasadeskifer for hytter og hus

Fasadeskifer er et spennende alternativ på hytter og hus. Nybygg som renoveringsprosjekter. Et enkelt monterbart materiale som passer på de fleste bygg.

  • Gir bygget et unikt uttrykk og kan kombineres med andre materialer
  • Enkelt å montere
  • «Evigvarende» og tilnærmet vedlikeholdsfritt

Priser, montering og eksempler

Fasadeskifer for leilighetsprosjekter, næringsbygg og offentlige bygg

Fasadeskifer er et naturprodukt med mange av de egenskapene en leter etter i fremtidens byggematerialer. Miljø, bærekraft og livsløskostnader er i fokus hos regulerende mydingheter, byggherre og eiendomskjøpene og leietakere. Kortreist skifer er et naturprodukt som kan imøtekomme disse ønskene. Du kan få skifer til fasade som utvinnes i Norge og våre naboland.

Skiferens egenskaper gjør at den med enkle verktøy kan tilpasses på stedet rundt dører, vinduer og utspring. Ingen spesialkompetanse kreves. Moneringsarbeid som gjøres i samarbeid med blikkenslager.

Danmark ligger før oss når det gjelder anvendelse av skifer på fasade. I et land uten egne bergresurser, er Danske arkitekter glad i å bruke skifer. I løpet av de siste 30 årene har mange hundre tusen kvadratmeter fasade blitt dekket med skifer de har importert. Snart får de kanskje øynene opp også for skifer fra Norge!

I tillegg til design, er danskene opptatt av miljø og økonomi. Det gjør fasadeskifer til et attraktivt valg.

Er du interessert i å vite mer? Vi kan vise deg de tekniske løsningene rundt montering av fasadeskifer. Ulike formater og farger. Priser på fasadeskifer opp mot alternative produkter. Og om du ønsker, flere referanseprosjekter.

Tekniske løsninger, montering og priser