Last ned dokument:

Fasadeskifer på bygg

Dokumentet gir deg en oversikt over fasadeskifer, de miljømessige aspektene ved fasadeskifer og de ulike systemene som leveres med bilder fra prosjekter de er brukt. Det er litt om montering og tekniske beskrivelser. Det beskrives også hvordan systemene kan brukes i forbindelse med utvendig etterisolering av eldre bygg.

Dokumentet er laget av Stonearts leverandør, Cupa Pizarras for det internasjonale markedet. Stoneart har lagt til kommentarer som har relevans for bruk av systemet i det nordiske markedet. Det er også lagt til informasjon om de norske skiferalternativene som kan leveres i systemene fra Cupa Pizarras.

Lær mer om:

  • Fasadeskifer relatert til miljø og bærekraft
  • Teknisk oppbygging og egenskaper
  • Montering
  • Hva det vil koste

Renoveringsprosjekt under utførelse!

Dette tyrolerhuset i Sandefjord er under renovering. Et hus i halvannen etasje med store takutspring. Med en planløsning som gjør at en får lite ut av den fine utsikten mot sør og vest. 10 cm isolasjon i veggene og vinduer med dårlig U-verdi. Peisen ga god varme, når det ikke blåste. Da trakk røyken inn, uansett hvordan det ble fyrt.

Underetasjen som går under 2/3 av huset, er bygget i Leca. Uten isolasjon. Elektrisk anlegg var modent for utskiftning. Det samme var rørsystemet. Bare å rive og bygge nytt?

Arkitekt Rune Breili mente ikke det. Huset hadde perfekt beliggenhet på tomta og bygningskroppen var i god stand. Noen av rommene kunne beholdes, blant annet de to badene og vaskerommet. Istedenfor å bygge ut, ville han bygge opp. Gjøre om underetasjen til utleieenhet og bygge en «suite» på toppen.

Arkitekt Rune Breili presenterte dette forslaget, som falt i smak. Prosjektet er i gang, og før årsskiftet påbygget på toppen og det nye trappehuset ferdig. Nye og nye vindu og dører på plass og bygget klart for å bli kledd med fasadeskifer. Registrer deg for under og vi vil holde deg oppdater om prosjektet.