Sted:
Fredricia Danmark

M2:
195 m2

År:
2017

Arkitekt:
N+P Arkitekter

Villa P representerte noe helt nytt gjennom å bruke skifer for å møte krav om bærekraftig arkitektur. Et banebrytende prosjekt ferdigstilt i 2016 der det ble brukt skifer og systemer fra Cupa Pizarras på tak og fasade.

N+P Arkitektur hadde designet et vakkert 195 kvadratmeter hjem som ble kalt Villa P.  Denne danske boligen ligger i strandkanten med en sjarmerende utsikt mot havnen i Fredericia og Lillebelt. Med en fantastisk utsikt utover fra øya Fyn til Danmarks fastland.

Navnet Villa P kommer fra formen på den bærende ytterveggen og det horisontale etasjeskillet som gir en form som kan leses som en kjempestor P – speilvendt eller rettvendt – avhengig av om den sees fra veien eller sjøen. 

Materialvalget viser en nordisk tilnærming. Skifer på fasade og tak, aluminium beslag, store vindusflater og treverk. Naturlig enkelhet og en arkitektonisk orden. N+P Arkitektur kommenterte:

“Skifer er et flott materiale som står tidens prøve. Samtidig tåler det de tøffe og brutale forholdene nær havet. ”

Les mer om materialalternativer.

Produktbeskrivelse
På fasaden er det brukt Cupa 101 Logic. Format 40×20 cm. Festet med to spesialskruer.
På tak er det bruk Cupa rektangulær takskifer 30×50. 

For mer informasjon om prosjektet eller fasadeskifer, ta kontakt med oss på epost: fasadeskifer@stoneart.no, chat eller telefon – 33 17 99 80.  
For inspirasjon: Følg Fasadeskifer // Stoneart.no på Instagram.