Takk for at du registrerte din interesse for Fasadeskifer

Nye prosjekter vil bli realisert og nye formater, skifertyper og festesystemer vil øke det arkitektoniske spillerom. Det forventes økte krav til bærekraft, levetid og vedlikehold. Mange vil vende seg til naturen for å finne fremtidens byggematerialer. Skifer er ett av de som kommer best ut i vårt nordiske klima.

Vi skal holde deg oppdatert!

Anbefalt for deg: Slate Inspiration

Fremtidens arkitekter vil søke inspirasjon i naturen. Der finner de unike, holdbare, økonomiske og bærekraftige materialer. Arkitekter verden over har tatt i bruk naturskifer til innovative prosjekter. Et stort utvalg av skifer og systemer gir mange arkitektoniske muligheter.

I denne brosjyren ser du spennende prosjekter i Europa og USA med fasadeskifer: The Binet Building i Paris. I Peckham i London har en bolig tatt formen til Munch-museet. I Chamboard i Frankrike har historiske bygninger blitt integrert i et moderne firestjerners hotell. Pierson Library i Vermont er et bygg av det 21. århundre blant historiske bygninger. Boligprosjektet i Trélazé i Frankrike viser at en ikke er låst til rette flater. Ved Lillebelt i Danmark har en enebolig bolig fått vedlikeholdsfri skiferfasade. 

Se disse og 13 andre prosjekter i den store brosjyren du kan laste ned.
(80 sider med inspirasjon / 19 prosjekter / 23 Mb)

The Binet

Anbefalt for deg: Fasadeskifer på Eventyrlig Oppussing / Tyin

For første gang i historien ble norsk skifer brukt i systemet til Cupa Picarras under innspilling av Eventyrlig Oppussing på Tyin. Grå kvartsittskifer fra Oppdal ga hytta et unikt preg. Har kan du se et prosjekt fra A til Å. Utført av Halvor Bakke & Co i løpet av noen dager høsten 2020. 

Gustav monterte lektene i aluminium rett på den gamle kledningen. Luft strømmer fritt bak skiferen gjennom perforeringer i lektene. Krokene festes i lektene og låser fast skiferen som er 10 millimeter tykk. Enkelt og genialt!

Se mer fra prosjektet med FASADESKIFER på Eventyrlig Oppussing.