Last ned dokument:

Fasadeskifer på hus og hytter

Dette er informasjon for deg som vil vite litt mer om fasadeskifer og hvordan du kan bruke det i dine prosjekter. Enkle tekniske tegninger. Oversikt over hvilke valg du har på skifer størrelser og farger. Litt om montering og en oversikt over priser.

Det er to typer systemer å velg blant. Med skult feste (skruer) og med skinner og klips. Ikke all skifer kan brukes på begge systemene.

Lær mer om:

  • Passer fasadeskifer til ditt prosjekt?
  • Hva krever av forarbeid?
  • Hvordan monteringen foregår
  • Hva det vil koste

Renoveringsprosjekt pågår!

Dette tyrolerhuset i Sandefjord er under renovering. Et hus i halvannen etasje med store takutspring. Med en planløsning som gjør at en får lite ut av den fine utsikten mot sør og vest. 10 cm isolasjon i veggene og vinduer med dårlig U-verdi. Peisen ga god varme, når det ikke blåste. Da trakk røyken inn, uansett hvordan det ble fyrt.

Underetasjen som går under 2/3 av huset, er bygget i Leca. Uten isolasjon. Elektrisk anlegg var modent for utskiftning. Det samme var rørsystemet. Bare å rive og bygge nytt?

Arkitekt Rune Breili mente ikke det. Huset hadde perfekt beliggenhet på tomta og bygningskroppen var i god stand. Noen av rommene kunne beholdes, blant annet de to badene og vaskerommet. Istedenfor å bygge ut, ville han bygge opp. Gjøre om underetasjen til utleieenhet og bygge en «suite» på toppen.

Arkitekt Rune Breili presenterte dette forslaget, som falt i smak. Prosjektet er i gang, og før årsskiftet påbygget på toppen og det nye trappehuset ferdig. Nye og nye vindu og dører på plass og bygget klart for å bli kledd med fasadeskifer. Registrer deg for under og vi vil holde deg oppdater om prosjektet.